Scrisoare către părinții BSB

Dragi părinți,

La finalul celei de-a doua săptămâni de învățământ la distanță, dorim să vă oferim câteva informații actualizate referitoare la perioada următoare.

Programul de Învățământ la Distanță

Scopul nostru prioritar este să ne asigurăm că procesul de învățare continuă pentru elevii noștri, iar aceștia fac progresele așteptate. Învățarea la distanță prezintă provocări distincte pentru fiecare dintre secțiunile comunității școlare. Mulți dintre elevii noștri se află încă la început în ceea ce privește dezvoltarea abilităților necesare pentru învățarea independentă eficientă, în timp ce alții necesită asistență din partea părinților pentru a putea accesa activitățile de învățare. Multe dintre familiile ce fac parte din comunitatea noastră își desfășoară activitatea în circumstanțe dificile, având de răspuns la obligații variate, fără rețea de sprijin și cu nivele diferite de stăpânire a limbii engleze. Suntem conștienți că solicitarea la care sunt supuși părinții este imensă și istovitoare. Apreciem suportul susținut pe care îl avem din partea dumneavoastră pentru procesul de învățare la distanță pentru copii – vă descurcați de minune.

Înțelegem că schimbările de rutină și lipsa de interacțiune cu cei cu care erau obișnuiți pot provoca elevilor diferite niveluri de anxietate. Printr-un stres în plus trec familiile cu copii aflați în ani de studiu care ar fi presupus examinări externe la finalul semestrului de vară. Știm de asemenea că profesorii școlii muncesc mult peste orele obișnuite de program, căci ne străduim să oferim elevilor cele mai potrivite experiențe de învățare și grijă pastorală. Suntem evident preocupați de starea de bine și starea de sănătate a personalului școlii, la fel cum ne preocupă aceste aspecte și în ceea ce-i privește pe elevii noștri și pe familiile lor.

În circumstanțele date, programul de învățare la distanță este conceput de o așa manieră încât să fie adecvat pentru fiecare secțiune a școlii. Elevii nu sunt amenințați de posibilitatea repetării unui an de studiu; se asigură parcurgerea programei școlare. Inevitabil, programul este într-o continuă evoluție, căci evaluăm permanent sistemul adoptat, parcurgerea ”virtuală” a programei și facem modificări acolo unde se impun.

În cadrul programulul la distanță, experiențele de învățare sunt similare ca și tipar cu ceea ce era oferit în școală, dar nu sunt replică fidelă a fiecarei ore la clasă. Modelul încearcă să se asigure că învățarea este maximizată, în condițiile în care interacțiunile între elev și profesori și dintre elevi unii cu ceilalți sunt evident diferite de normal. Predarea și învățarea s-au distanțat de modelul activităților didactice compactate într-un număr de ore de școală, sub ghidarea profesorului. Elevii lucrează cu ajutorul unor materiale, activități și exerciții diversificate, pentru a ne asigura de consolidarea materiei mai dificile. S-au luat masuri și pentru asigurarea elementelor de grijă pastorală.

Atingerea unui echilibru între activitățile online față în față, individuale și de grup, reprezintă un aspect la care lucrăm în permanență, pentru fiecare dintre secțiunile școlii. ‘Lecțiile în direct’ au relevanța lor evidentă în unele situații, dar prezintă lipsuri din punctul de vedere al ritmului și limitării sarcinilor de lucru. Acestora le lipsesc oportunităților pentru diferențiere și, din experiența noastră, sunt ineficiente în procesul de învățare individualizat pentru fiecare elev în parte. Ne străduim să menținem și să aducem îmbunătățiri combinației de sarcini auto-administrabile, lecțiilor video sau încărcate ca și link-uri, segmentelor de lecție pre-înregistrate și lecțiilor predate în direct, asigurându-ne în același timp că profesorii dispun de timpul necesar pentru a oferi ghidare și suport, feedback și evaluare.

Suntem în contact permanent cu hub-uri educaționale consultative și cu colegi din alte școli de pe glob, pentru a face schimb de experiență și a ne asigura că oferim ceea ce credem că reprezintă cele mai bune metode de învățare la distanță, de parcurgere a programei și grijă față de elevii noștri.

Feedback-ul și întrebările dumneavoastră sunt vitale pentru acest proces și vă încurajăm ca, alături de copii, să rămâneți în dialog cu noi referitor la experiența acestora de învățare la distanță. Cei cărora le sunt dedicate mesajele pe care le trimiteți la office@britishschool.ro le primesc, căci corpul didactic își verifică emailurile zilnic. Ne străduim să răspundem în scris, să telefonam sau să organizăm o întâlnire virtuală pentru a clarifica nelamuriri sau motive de îngrijorare.

Consiliere

Psihologul școlii oferă sprijin și consiliere. Cadrele didactice pot propune necesitatea ședințelor de consiliere pentru un elev și veți fi contactați de către școală dacă vă aflați în această situație. Dacă dumneavoastră considerați că fiul/fiica dumneavoastră are nevoie de consiliere, vă rugăm să contactați profesorul de la clasă, dirigintele, directorii adjuncți sau directorul școlii la office@britishschool.ro și se vor organiza întâlniri online.

‘Vacanța’ de Paște

În acest moment, campusul școlii rămâne închis până marți, 21 aprilie, iar programul de învățare la distanță va fi operațional pe deplin și săptămâna următoare, până la debutul vacanței de Paște, care este luni, 6 aprilie. Cu toții avem nevoie de odihnă și recuperare, chiar dacă limitările de circulație impuse de situația actuală vor face ca ”vacanța” de Paște să nu semene deloc cu ceea ce ne-am imaginat fiecare că va fi.

Deși programul de învățare la distanță va fi suspendat pentru perioada vacanței, plănuim acțiuni de sprijin comunitar pentru această perioadă, despre care veți putea citi în detaliu mai jos.

La momentul actual, intenția noastră este să ne întoarcem la școală pentru debutul semestrului de vară la data stabilită, dar acest lucru depinde în mod evident de deciziile guvernului și de situația dinRomânia.

Vă vom ține la curent referitor la orice modificare a acestui plan.

Excursiile cu ședere peste noapte

Datorită situației în curs, cauzată de interdicțiile de călătorie impuse pentru COVID -19, BSB a hotărât să anuleze toate excursiile programate pentru restul anului școlar în curs, cu excepția câtorva expediții International Award care au ca destinații locuri din România și care sunt planificate pentru sfârșitul lunii iunie, care este posibil să aibă loc în continuare, în funcție de circumstanțele de la momentul respectiv.

Referitor la excursiile de la Praga, Amsterdam, Liddington și Paris, organizatorii acestora nu au deocamdată o opțiune pentru rambursări sau despăgubiri. Deși continuăm discuțiile cu ei în acest sens, am reușit să negociem cu succes ca taxele pentru excursie să fie transferate pentru anul școlar următor, pentru când excursiile vor fi reprogramate.Alte excursii anulate vor fi rambursate în totalitate, căci nu au fost făcute încă plăți la momentul impunerii anulărilor.

Sprijin acordat părinților pentru Învățământ la Distanță

 • Rugăm familiile care întâmpină dificultăți în accesarea echipamentelor IT adecvate unei bune desfășurări a activităților să ne anunțe la office@britishschool.ro. Vă putem oferi sprijin în acest sens.
 • În special pentru elevii mai micuți, părinții au ridicat motive de îngrijorare referitoare la imposibilitatea acestora de a parcurge toate sarcinile de lucru. Vă rugăm să nu vă faceți probleme în acest sens. Vă rugăm să contactați profesorul și acesta vă va spune care sarcini sunt prioritare și care pot fi amânate pentru o dată ulterioară.
 • Multe alte probleme ridicate sunt specifice sau individuale și suntem conștienți că unii părinți necesită un sprijin diferit pentru a fi în măsură să-și ajute copiii în procesul de învățare. Tipul de nevoie poate fi foarte diferit, de la caz la caz, și poate reprezenta dificultăți de înțelegere a limbii engleze, păstrarea interesului copilului pentru sarcinile care i-au fost stabilite sau dorința de a reduce timpul pentrecut în fața unui ecran. Pentru că fiecare copil este diferit și situația fiecarei familii este unică, vă rugăm să contactați profesorul de clasă, dirigintele, directorii adjuncți sau directorul școlii pentru a discuta aspectele care vă pun în dificultate, iar aceștia vor face tot ce le este posibil să vă vină în ajutor.

Masa de prânz

În timpul acestei pauze impuse și ca rezultat alfeedback-ului din partea dumneavoastră, echipa Takanaka are oportunitatea de a lucra sub ghidarea expertă a Chef Samuel le Torriellec în crearea unui nou meniu delicios pentruBistro & Lunch, care va fi disponibil la reluarea activității școlii. Chef Samuel este unul dintre puținii bucătari dinBucurești care a căpătat experiență lucrând în restaurante internaționale cu până la 3 stele Michelin.

Pentru familiile care au plătit pentru masa de prânz dar nu au mai beneficiat de acest servicu începând cu 11 martie, când școala a fost închisă, suma respectivă va fi transformată în vouchere valorice la Takanaka Bistro, care vor putea fi folosite imediat ce școala se va redeschide.

Transport

Sumele plătite pentru transport pentru perioada în care școala a fost închisă vor fi deduse din taxa pentru transport pentru anul școlar viitor.

Activitățile extracuriculare - CCAs

Profesorii următoarelor activități extracuriculare au adaptat materia pentru a putea fi prezentată prin Google classroom și vor oferi orele pe durata vacanței de Paște, când copiii sunt mai puțin solicitați de sarcini școlare.

Lecțiile online pentru cursurile extracuriculare vor începe pe 6 aprilie și vor funcționa prin folosirea Google Meets. Elevii vor interacționa cu profesorii în sesiuni live.

 • Karate Începători
 • Karate Avansați
 • Limba română pentru vorbitori nativi
 • Gimnastică
 • Balet
 • Scrimă Începători
 • Scrimă Avansați
 • Scrimă Individual
 • Drawing, painting, creativity & more
 • Modelare în lut
 • Robotics &Lego
 • Robotics & STEM

Notă: Pentru elevii înscriși la opționalul de Climbing, orele vor fi reprogramate în primul semestru când se reiau cursurile.

Evenimentele trimestrului 3

Vă rugăm să luați în considerare următoarele noi date de desfășurare a unora dintre evenimente:

KS2 – 5 Sports Day – reprogramată pentru miercuri, 23 septembrie, 2020

Summer Fair – reprogramat pentru sâmbătă, 5 septembrie, 2020

BSB 20 years Gala Concert – reprogramată pentru sâmbătă, 3 octombrie , 2020

Comunitatea BSB

Ca să ne menținem moralul ridicat și legăturile în comunitate în timpul perioadei de izolare, împreună cu părinții școlii am gândit următorul program de divertisment ce se va desfășura prin intermediul paginilor de Facebook și Instagram.

Mai jos sunt enumerate câteva dintre lucrurile pe care vi le-am pregătit.

#YummyBSB - luni, miercuri și vineri, de la 7 pm

Începând cu săptămâna viitoare, Diana Bart de la@bartofcooking va găzdui o sesiune de gătit live în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 7:00 p.m. Este o oportunitate grozavă să strângem la un loc comunitatea BSB. Revenim cu mai multe informații pentru a vă putea pregăti, inclusiv cu ingredientele pentru rețetele Danei, pe pagina BSB Official Facebook page. Stați aproape pe toate canalele noastre Media.

#Stayingfit BSBîn fiecare zi, de luni până vineri, de la 6pm

E timpul să ieșiți din pijamale și să vă puneți echipamentul de sală. Antrenorul nostru, Erwa, vă va prezenta un program ușor de urmat, ajutându-vă să vă mențineți activi.

#BSBRecommendations

Pe toate canalele noastre Social Media vom publica zilnic recomandări, de la cum să vă îmbunătățiți abilitățile de dansatori la competiții de Origami, lecturi online și vizite virtuale la muzee.

Dacă doriți să contribuiți cu recomandări proprii, sugestii, videoclipuri, rețete culinare, activități artistice sau orice altceva, vă încurajăm să o faceți!

Caritate

Donații către cumpărarea de echipamente de protecție necesare în lupta cu COVID - 19

Mai mulți membri ai comunității noastre școlare sunt implicați direct în activități medicale menite să lupte împotriva răspândirii acestui virus. Există posibilitatea să donați următoarele obiecte direct către orice spital: măști, mănuși, videolaringoscoape, ventilatoare, viziere. Și ajutoarele financiare sunt binevenite. Am identificat următoarele organizații care pot redirecționa orice donații către spitalele implicate în tratarea pacienților infectați cu COVID - 19.

https://www.salvaticopiii.ro/

https://crucearosie.ro/

https://www.daruiesteviata.ro/

Vă rugăm să dați mai departe aceste detalii, căci orice contribuție și donație este binevenită pentru salvarea de vieți.

Vă dorim un sfârșit de săptămână cât mai plăcut,

Echipa BSB